dissabte, 18 d’octubre del 2014

PRESENTACIÓ DEL CONCERT

Tocats per l’OBC és un concert destinat a tots els públics però especialment indicat a partir dels 8 anys i fins a secundària .
Interpretat per l’OBC  i dirigit per Michiel Delanghe, podreu gaudir d’un repertori molt atractiu, seleccionat per Alfons Reverté i interpretat per l’orquestra simfònica del nostre país.

La direcció escenogràfica va a càrrec de Jordi Cortés, que centra la seva creativitat i coreografies en els moviments subtils però molt musicals dels mateixos músics de l’orquestra.

Partint de l’essència musical i volent mostrar tota l’elegància d’un concert simfònic, sense més llenguatge que el pròpiament musical com a fil conductor, “Tocats per l’OBC” pretén ser un concert diferent, on el moviment musical ens embolcalli i ens transporti a la màgia d’un ball de disfresses, a les emocions amagades o evidents, a viure la música a la pell i vibrar amb ella... Volem que en assistir-hi, sortiu “tocats” per l’OBC.

El títol del concert juga amb la interpretació de temes molt coneguts, i d’altres de no tant, feta amb passió i delicadesa per la Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya.  Aquella melodia que alguna vegada hem taral·lejat, tocada per la OBC pren una altra dimensió i color.

Aquella peça que el compositor va escriure inspirant-se en vivències molt personals, ens arriba als nostres dies, al moment concret en què l’escoltem, i ens commou.  Potser sortirem del concert cantant-ne la melodia o movent-nos al ritme del què hem escoltat, però de ben segur, el què més ens canviarà és que al cor ens haurà arribat.

Emoció, que prové de  e-motio, i significa moure cap enfora.  Això és el què pretenem amb aquest concert. Moure a l’oient, per dins (a nivell emocional) i cap enfora, en l’expressió gestual i coreogràfica del sentiment.

És per això que les propostes i  les peces participatives ens convidaran a moure’ns.

Com a docents, ja sabeu la importància de preparar les peces abans d’aproximar-nos a la riquesa musical del directe i treballar-les després del concert a classe, per aprofundir en el seu aprenentatge i poder-ne gaudir al màxim.

I com a pares... si esteu aquí és perquè us preocupeu per educar bé als vostres fills, així que, moltes gràcies! 
Heu triat un concert fantàstic en un espai meravellós que és l'Auditori.

Desitgem que en gaudiu al màxim!


BENVINGUTS!

Benvinguts a aquest espai on comentarem i prepararem l'assistència al concert "Tocats per l'OBC" de l'Auditori.

El blog neix amb la idea de motivar i comunicar a les famílies  i als docents i alumnes que hi assistiran, aspectes relacionats amb el concert.

Alguns mestres ja fa dies que hi treballeu (gràcies!) i altres començareu aviat a preparar-lo.  

Gràcies a tots els qui heu assistit avui a la formació a l'Auditori.  Tot i que molt breu, he gaudit molt de l'estona compartida!

Si llegint el dossier pedagògic teniu dubtes, escriviu-me i intento aclarir per correu o us vinc a veure a l'escola/institut. D'acord?

Als qui encara no he tingut la sort de conèixer... si voleu deixar un comentari, us contestaré tan aviat com pugui.

Gaudiu d'aquest viatge musical i emocional i fins ben aviat!